Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TITEL: svart solsken

Vatten. Öga. Ting som går att skiva o 
skala
En hand över pannan till de som inte ser
Tar mina fingrar tillbaka
återvänder till  skog

Den evigt pågående kampen mellan liv och skugga
tekanna stuprör
Ett sår i min hand
_____ hjälper mig tillbaka

Fortsätter riva upp vägar och spår
Väger mina ögon på våg

Spräcker det som går att spräcka  
Tills allt börjar om igen
tomma svar tio tummar
Alltid Alldeles   för mycket

Det är svårt att leva i en kropp som smälter
En dag är världen lila

Om om Om om om om om
Om Om om om om om om
   Om om om om igen Om jag 
fortsätter skära
kommer ljudet att slå igenom 


Fem sekunder åt rätt (?) håll

Naglarna blir röda
Ansikte faller av
Jag bor där kniven trycker mot huden
Grönblåa skärvor i glaset

En sekund tror jag att du skojar 
Sen förstår jag att  hon  är allt annat än 
En stjärna 
Tack
Tack
Du som låter mig sova med mitt huvud mot ditt öra
Människor liggandes på gatan
Maten gör oss tunga som djur

(Ett ljus i mörker är osynligt på dagen???)


Verkligheten säljer inga speglar





Solen gör mig blind.




Fri vers av regnflicka
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-04 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

regnflicka
regnflicka