Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julruschens inferno

Nu fladdrar julens ankomstlågor

I var adventsstake i vårt avlånga land
Och att julen nu står för dörren 
Har nog ingen missat
Ty i fönstren lyser stjärnor och stakar

I butiker och på radion spelas julsånger
Stressade vi springer från affär till affär
I en trängsel som ökar från dag till dag
För att finna den finaste gåvan att ge bort

Det kan hända att det just i år är ovanligt
Många runda avlånga paket under armarna
Eller i påsarna som tynger i våra händer
Detta år är den ultimata julklappen nämligen
En spikmatta som stimulerar både kroppen och
Själen i en harmonisk ballans genom smärta

Mitt i detta kaos går jag och ler i år igen
Ty mina julklappar är sedan en tid tillbaka inköpta 
De ligger i påsar och väntar på ett litet rim
Eller att få komma till sin uttänka mottagare

Så här går jag nu i julruschens inferno
Med ett leende på mina läppar och gläds
Över att jag än en gång slipper köa i timmar




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-04 23:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2018-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Den sista strofen är ett underbart avslut på en bra och tankeväckande text!
2018-12-05

  ULJO
Fint med julens förberedelser
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP