Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser solen

Jag ser solen gå upp över berget i utsikten.
Det är en grandios morgon och jag tänker att världen skulle må bättre om maktmänniskor toge sig tid att understundom sitta vid soluppgångar i betraktelse - men jag ser samtidigt att fönstren här hemma är mycket smutsiga och att de tarvar en rejäl omgång tvätt.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-05 11:16



Bookmark and Share


  Minkki VIP
smutsiga fönster är snudd på bibliska - "nu ser vi såsom i en spegel" var inte rent spegelglas, utan en otydlig bild i en polerad mässingsplatta. Visst är det fint att ljuset både ger skönhet och insikt om vardagen?
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP