Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en sak som jag är beroende av och det är mina skrivböcker. Paperblanks notebook är ett måste för mig. Med sina vackra pärman och sirliga mönster pryder de min poesihylla där de står och förgyller min vardag. (Omarbetad text)


En bok av papyrusblad

 

Jag såg en bok idag, med sirliga mönster
och guldtrådar som i lamé
den hade en alldeles egen liten öppning,
ett litet lås på sidan

 

Om man öppnar den så breder den ut sig
med sina oskrivna papyrusblad

 

En bok som har orientaliska mönster.
en pärm som talar till mig.
som får det att rycka i mina fingrar,
efter pennans viljestarka kraft

 

Tänk att få lägga den i sitt knä 
försiktigt och lätt som en oförbrukad juvel
att sakta få skriva ner sitt livs historia
på dessa oskrivna papyrusblad

Det är poetisk magi

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-05 14:08



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Lika vackert skrivet som det oskrivna beskrivet!
2018-12-06

  Lars Hedlin
Bra och fint skrivit!
2018-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om skrivarglädje!
2018-12-05

  Feliaxel VIP
Det är verkligen magiskt
2018-12-05

  ULJO
Så härligt tänkt. En så fin poesibok
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP