Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om att dela sorg med någon annan och försöka lyfta upp någon annan ur sorgens djup


I dina ögon

I dina gyllenbruna ögon blickar sorgen ut
Dina tårar bildar sjöar och floder
Många år och dagar speglas i dina vackra men sorgsna ögon

Jag kan se skuggor som drar förbi bakom dina ögonlock då du blundar
Alla dina erfarenheter har bildat små gyllene stjärnor runt dina pupiller
Kärleken som du har upplevt har gett dina ögon sin brinnande glöd

Trots alla vackra minnen så finns sorgen ändå där
Du bär den alltid med dig och i dina ögon vill jag få drunkna ännu en gång
Jag försöker först hålla mig lite över ytan

Jag är lite rädd för att dras ned i virveln av alla dina salta tårar
Jag vill inte förlora mig själv i den sorg som du bär med dig
Jag vill lyfta upp dig ur det som tynger ned dig

Jag tar ett djupt andetag och dyker ner under ytan
Mina hjärtslag är tunga och hårda
De bildar vågor i din sorg

Nu har jag vågat ge mig ner i din bottenlösa sorg
Jag söker efter något att hålla fast vid
Försöker att inte försvinna helt

Jag får tag i ett rep utav hopp, som finns där längst bort i din ögonvrå
Jag tar ett ordentligt tag och försöker dra med dig upp ur djupet
Du kämpar emot med hela din själ

Du är alltför rädd för att våga lämna sorgens falska trygghet
Du darrar utav all ångest, rädd för den okända framtiden
Så kommer vi båda upp ur sorgens djup och drar in luften med djupa andetag

Mina fingrar följer en tår längst med din kind
Sen så torkar jag bort det sista spåret av din sorg
Dina ögon är nu klara och sorgens dimma har äntligen lättat

Vi sitter där i soffan så nära varandra som vi fysiskt kan
Värmen vi delar får oss att känna en trygghet som gör all smärta värt det
Tillsammans vågar vi drömma om en framtid som annars känns alltför avlägsen

Nu syns glöden i dina ögon igen och glöden bränner ett stort hål i mitt hjärta
Allt jag vill är att få smälta och äntligen bli ett med dig, få fylla ut alla trasiga sprickor i själen

Så nu sitter jag här, blickar in i dina gyllenbruna ögon och allt bara känns rätt




Fri vers (Fri form) av LonelyDreamer
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-05 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LonelyDreamer
LonelyDreamer