Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SINA SISTA STEG

 

Stjärnor glittrar

i snöns iskristaller

 

månstrålar sprider ljus

på stigen till sjön

 

en människa går

sina sista steg

 

beslutet är fattat

vilar i lugnet nu

 

sjöns spröda isskorpa

brister av tyngden

 

av en människas steg

bort från världen

 

till frälsning ifrån ondo

dömande ord och ögon

 

hon sjunker famnad

av vattnets frid

 

av månstrålar buren

till himmelssfär

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-06 17:57



Bookmark and Share


  Niliboy
Huga ligen. Men nog är det så att vara ärlig å sann å göra gott föder mening!
2018-12-07

  M.Eta
Så tragiskt, ingen ska behöva avsluta sitt liv för att livsgnistan försvinner.
2018-12-07

  Stanley Rydell
Smärtsamt vackert på outhärdligt tema! Riktningen fin kontrastverkan som ömsesidigt förstärker hopp alt. tröst: "sjunker famnad <> av månstrålar buren till .."
2018-12-07

  Poeten Salvador VIP
Kontrast mellan en levande himmel och människans vilja
2018-12-06

  Feliaxel VIP
Vacker vemodig dikt
2018-12-06

  Blomma-Stjärna VIP
inkännande och klar
så kärleksfullt formulerad text
-skönhet och sorg i ett -

- en fråga väcks i mig; - tänk om det fanns en mer levande lösning!
2018-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om en människa som inte ser någon annan utväg än att ta sitt liv!
2018-12-06

  ULJO
Så fint
2018-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP