Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fråga mig inte


varför min knopp sluter sig
den fryser bland frostens rosor
det blåser kalla vindar från havet
går längs vintergatans vita mattor
håller månens lykta i hand
en lykta av längtan
lyser över ett ändlöst hav
håller den att lysa mig i land
Fråga mig inte
varför månen och vindarna tiger
sorgfåglar lyfter mot skyn
när vi ser mörkret lever rövare i byn
vad får de som kryper
bara frosten i käken nyper
mörkret sprider sina lögner aldrig ett korn av sanning
skeppets magra bemanning




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2018-12-06 19:43



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Vad händer ny spelplan
2021-11-20

  morgonstjärna VIP
styrkekram <3
2020-01-30
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP