Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arv

 

Den här smärtan som river

lager på lager 

av vår hud

Skalar oss nakna

där inget hopp

om försoning kan nås

Du var den 

som startade allt

i ett evighetshjul

Om och om igen

måste de dina

gå samma väg

Denna ilska

detta hat

att bära på

 

De bar den vidare

ristade själar sårbara

utan att veta om det

Hans demon 

var alltid närvarande

i deras kroppars arv

Ingen kunde förstå

skaparkraftens hand

runt deras hals 

All denna ondska

i en människa

återigen arv efter arv

Som ett gift

i vårt blod

vägrar du ge upp

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-06 22:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört bra och stark skriftat!
2018-12-11

  Stanley Rydell
Den franska psykodramagiganten Ann Schützenberger har skrivit en bok som då den kom ut låg på försäljningstopp efter Dalai Lamas bok, på engelska: The ancestor syndrom. Din dikt handlar precis om detta arv, samt vägar att bryta. Jag har deltagit i hennes grupp och sett hur hon jobbade med det.
2018-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Starkt om ett förödande arv som sprider sig som ringarna på vattnet!
2018-12-07
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP