Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miss Li tjuvar en psalm,den vintertid nu kommer.


Jag har alltid sagt att det är fel att stjäla en melodi och sätta en annan text till den. Den blomstertid nu kommer är en av våra käraste psalmer,varför göra hån av denna ljuvliga psalm? Det måste vara det att man har inte den förmågan att hitta på egna melodier.Utan det är lättare att stjäla en.
Visserligen stjäls det åtskilligt när det gäller melodier i Sverige. Tro inte för ett ögonblick att många skulle vara nya kreationer när det gäller musik. Att man stjäl några takter säger jag inget om man att stjäla en hel psalm är oförlåtligt.
Den blomstertid nu kommer är så förknippad till skolavslutningar och början på en härlig sommar. Mentalt sitter den väldigt djupt i våra svenska hjärtan. En härligt och skön sommar-psalm. Det är konstigt att inget får vara. Utan det ska alltid till människor som gör andra upprörda t.ex. jag. Har skrivit tusentals låtar men inte har jag med liv och hjärta försökt stjäla en annans melodi.
Incitamentet till att man gör så här är naturligtvis pengar. Den borde förbjudas bojkottas för den är inte värd att spelas med den texten. Om man skulle få förvanska alla melodier: Ta bjällerklang.
Pengaklang,pengaklang hördes i pengapungen hos miss Li
Det strömmar pengar från dess swish hon blir skuldfri

Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

Gud bevare oss för dessa mytomaner.

Bo Grapenskog







Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 811 gånger
Publicerad 2018-12-06 23:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj