Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul- potpurri

tända och otända ljus
i många slags ljusstakar
nu är det stämning i vårt hus
elden i spisen sprakar

jultårtor, pepparkakor och glögg
choklad så man kunde spy
tomtar med grånande skägg
har vi för mycket av detta goda på vår meny?

sill, rosoll, lax, gravad sik och skinka,
kålrotslåda, morotslåda och potatislåda
en liten akvavitnubbe kanske kan ner slinka
maten skyfflar vi in nästan med händerna båda

julklappar i mängder ligger kring granen
har vi förköpt oss eller blev det några pengar över?
vi drabbas av ångest – gick julhandlandet enligt planen?
bara vi inte i ivern köpt sånt vi inte behöver

lite kritik kan man skönja i mitt lillla jul- potpurri
nu menar jag inte att vi måste allt detta bojkotta –
men kanske julfirande inte måste innebära ett hejdlöst frosseri?
vi kan väl trappa ner lite och fira julen med måtta?




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-07 11:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Julhandeln slår nya rekord" får man läsa varenda jul, fan tro't
2018-12-08

  Anders Frankenberg Waster
"A Modest Proposal" som det heter......
2018-12-08

  Språk, hjärna!
Finskt julbord!
2018-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP