Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vår poet...

När vår poet
känner sig inovativ
och aningen depressiv
Vill hen gärna skriva
om våra liv
utan att bli alltför
normativ
Gärna ska frågorna vara
viktiga och stora
utan att förlora
den hantverksskicklighet
som ägs av en stor poet
Poemet bör ha
både sårbarhet
och en egen identitet
Vara oviss likt en
ideskiss
över en okänd weekend
men helst inte överspänd
Den ska äga ett motiv
och berätta om våra liv
med ett flödande driv
Någon bjöd visst också in
bleka döden
att belysa våra öden
Nu tror jag allt är med
som ett poem bör innehålla
När vår poet, ska med livet
och döden bolla




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-08 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP