Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte helt nöjd men nu publicerar jag i alla fall


Det doftar hemma

Västa Backen Rinnen
Olas faluröda hus
med vildvinsvävd veranda
Igelkott bodde där under
Läskigt utedass
låg omgärdat av brännässlor
Minns fortfarande
pappas djupa andetag
när han klev ur bilen
Han sa
Det doftar hemma
På en pall
i ett magiskt skafferi
åt jag pepparkakor med smör
Nystekt abborre nyss fångad
Genade genom hästhagen
mot kvällningen
för ett dopp i Mangen
Min barndoms Värmland




Fri vers av Elinor Sörensson VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-12-08 14:43



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tänk vad en doft kan berätta mycket.
"Vildvinsvävd veranda" - love it.
2020-06-13

    Sefarge VIP
Ljuveligt oefterhärmligt
Skriftat!
;)
2018-12-22

    ej medlem längre
Must och doft och påtaglighet i denna dikt!
2018-12-14

    ej medlem längre
Kännbar dikt!
2018-12-10

  Kungskobran VIP
Härliga barndomsminnen
2018-12-08

  BenGust VIP
Du anslår en genuin äkthetsklang som jag dras till.


2018-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP