Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut ur psykos ( nära livet - 1987 )

Ut ur Psykos ( Nära livet - 1987 )

Det var en gång när jag

försökte kravla mej upp ur

min svartaste ångests träsk

men jag bara sögs ner och ut hela tiden

till icke-varats vaccum-rymder

Du var med mej, och undrade såklart

vad i Guds namn vi skulle ta oss till

med mej, med oss...

Du tog mej med ut i den underbara naturen,

vi hittade kantareller,

vi gick djupt in i en härlig troll-skog...

& jag blev bättre, jag drack av ditt

kärleks-vara & naturens läkekraft.

Men det var som om onda andar tog

till sitt tyngsta artilleri... & klippte

förbindelsen mellan mej & dej,

mellan mej och omvärlden,

& jag sögs ner i träsket igen.

Simmade djupt, visste inte

vad som var upp eller ner.

Då tog du till Musiken & Poesin...

Nike gurra/kajsa & malena, david sylvian,

the smiths, satie... karin boye, profeten,

jonathan livingstone seagull... med mera.

Jag tog själv upp mitt skrivande...

& började måla med vattenfärger, vått i vått....

men jag kunde inte motstå suget...

jag drogs tillbaka ner i kylan.

Då blev du ursinnig.

Efter en naturpromenad så tog

du mej i handen och vi la oss i min soffa,

den usla soffan vars delar gled isär hela tiden...

& så kysste du mej & det var som en turbin

började brumma i mina inre djup,

en turbin av ursinne & sant ljus som gick igång,

& vi kysstes hungrigare och hetare...

la oss på parketten, smekte & klädde

av varandra hetsigt & allt kåtare.

Du pausade, du visste att jag gillade

korta avbrott, gick ut i hallen & tog på dej

dina högklackade skor med remmar

& mina mörka pilotglasögon... & så kom du

till mej igen, sa åt mej att ta på mej mina

långa gröna stövlar vilket jag med

blossande vajande stake gjorde,

och vi var i en yr underbar feber...

tunnelseende & djupa sug av åtrå i magen...

& jag hade min ångest i mitt träsk men

jag struntade i det... hade inget val...

var tvungen att hänge mej och bara

fokusera på det bultande Kåtljuset...

Jag sprang mot dej... vi kysstes..

& du ställde dej på alla 4 på golvet...

& jag var inne i dej djupt...på några sekunder...

& så in & ut & in & ut vilt.....................................

Den Orgasmen var som min första i livet....

min första riktiga totalorgasm.

Du skrek skrek skrek när du kom....

så jag var säker på att grannarna hörde.

Kanske var det den eftermiddagen

som startade hela Läkedomsprocessen på allvar.

Jag vandrade sakta ut ur psykosen....

det var ett Livets Mirakel.

Kanske det var en exorcism vi

bedrev utan att veta om det.....

dessa dagar den där sensommaren & hösten

Det var The Strange Days & vi älskade

varandra..... & det var mina bästa dagar i livet.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-08 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP