Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omården

Täljer hela skogen till något annat än träd
till kärnor, hasselnötshjälmar, sotflagor
vit plast, avspärrningsband
spånen vid dina fötter
ska när som helst bli till duvor
till trastar, till orrspel,
en mörk fröjd över att vara vid liv
och eld, av att vara vid eld
att ta glöd och aska, att flamma upp
som stammar, som nedsuttna stubbar
vaxgula skogsmaskiner, svart sav
och täckvingarna bubblar i hettan, skalas av
där under: träkol, nattfingrar, tallarnas darrande silhuetter




Fri vers av Grävling
Läst 174 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-08 23:58



Bookmark and Share


  87383 Karlsson
Mycket vacker skogsbruksbild.

Gillar nattfingrarna. Fingrar och händer gör sig bra i skrift - konkreta som metaforiska.
2018-12-09

  Nanna X
Kommer att tänka på svedjebruk och Fågel Fenix. Ur askan...
2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling