Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten

 

 

snö som knarrar under sko

tomten klappar ko

ger häst i stallet hö

ute faller snö

 

vinternatten bister är

isen dock den bär

i fjärran hörs rävens skall

lugnet råder överallt

 

i världen råder oro stor

krig, förödelse, terror

människor flyr i panik

trampar över lik

 

tomten bekymrat ser på

varför gör människor så

lägger pannan i djupa veck

lägger klappar i sin säck

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-09 12:14



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Tomtarna på loftet
krälar ner i stoftet
när dom i skorsten
leker sotarborsten
vad säger facket
får de ens tacket
i arbetspass tunga
åker på stenlunga
allt för att oss behaga
vore jag tomte skulle jag klaga

2018-12-09

  Fulbergarn
Om Tomten finns
kanske han minns
att jag har varit snäll
ej gett nån en smäll
och jag önskar mig en prins-
essa

2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP