Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månskärvor med smak av jul


Mina nattliga upplevelser
eskalerade inatt

I drömmen var jag mångdimesionell,
vilket ju är de vanliga förutsättningarna förstås,
och mötte en så kallad, död
(för oss i den vanliga världen)

Jag blev inte ens rädd
som jag brukar bli när det skramlar i köket
om nätterna
Då jag vaknar med ett ryck av att något
faller hårt i golvet


På morgonen när jag kom ut i hallen,
på väg till toan
Höll jag på att skära mina fotsulor
när jag trampade på något vasst

Jag tände i taket och såg till min förvåning
skärvor av månen

Små bitar, stora
krispiga som pepparkakor

Tog upp en bit och smakade;
Pepparkakskryddan slog igenom
en air av måne
rymdstoft och doft
av stjärnor

Längst bak
i hjärtrakten

smärtade
julgiftet

lämnade mig
allena

mol på hallgolvet








Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-09 15:31



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Smakfull betraktelse!! om än julgiftig potential... Känns ömsom fullt verklig, ömsom som dröm - vilket den ju också var?! Med ingång till dimensioner lika skiftande som sköna månskärvor...
2018-12-16

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP