Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KULTURPROFILEN HYLLADE HORACE OCH HÖLLS FRAM SOM EN GENTLEMAN SOM ANDRA UNGA MÄN BORDE LÄRA SIG UTAV. HAN MENADE ATT KULTURPROFILEN VAR DUKTIG PÅ ATT HANDSKAS MED OCH TA KVINNOR.


MITT SÄTT ATT BEMÖTA DUMHET

 

vart tog all mänsklighet vägen i mannen???

var det av dumhet eller ren idioti det kom ur

 

hur som helst blev vi äcklade alla mina celler

 

hur kunde svenska akademiemannen inte förstå?

hur kunde svenska akademiekvinnorna ljuga???

hur kunde det gå alla förbi att de alierade sig???

 

hur som helst alla inälvor flög ur mig av äckel

hur som helst var det uppenbart vedervärdigt

hur som helst hade mardrömmen blivit sann

hur som helst hycklade alla i och kring dem

hur som helst var jag inte en av dem alla...

 

jag har vetat hur man hanterar dumhet

avstå helt ifrån att aliera dig med dumma!

avstå helt ifrån att begå alla dumheter bara

ha koll på de hundra värsta dumheterna...

välj sedan att göra godheter i tusental bara

 

mitt sätt att bemöta dumhet är att

motsätta sig dumheter

aldrig inlemma dumheter

se dumheter med skepsis

lita aldrig på spridare av dumheter

var aldrig dum själv

ge dig inte i lag med dumheter

ligg aldrig med någon som gör dumheter

överge dumhetens källa kort och gott

avstå allt vad dumheter heter

 

var således en godhetsaktivist

 

 




Övriga genrer (Satir) av Solstrale VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-09 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP