Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

We will bring you happiness


bär inom mig många fina berättelser
färgrika möten med kära och nära
under 2:advent
men i denna lilla text
har mina nya bladväxter ordet

- vi var tre växter som slokade
i sophusets latrin för restavfall
vi vädjade
och trängtade
till nya krukor, ny jord och vatten

- var vid gott hopp, hörde vi
ha tålamod
ni får stå i trapphuset ensamma
till kvällen kommer
men sedan följer ni med mig hem

- kvinnan höll sitt löfte
och vi växter uthärdade bussresan
Malmö- Lund

- vid roten på en av oss plantor
fann kvinnan
ett meddelande
en för oss väsentlig livsmening;
We will bring you happiness!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-09 21:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2018-12-11

  lila fjäderblomman VIP
Haha... kul grepp här! Lycka till med växterna!
2018-12-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt! Ibland kan man göra verkliga fynd!
2018-12-10

  Anya VIP
Vilken fin poesinovell. Jag har också hittat saker i ett soprum. Bra infallsvinkel.
2018-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text att läsa och njuta av!
2018-12-10

  KattenKin VIP
Superduperfint! Texten säger mycket.
2018-12-10

    ej medlem längre
Verkligen fin berättelse. :-)
2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP