Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rota i rötterna

 

 

det blivit populärt

att sina rötter känna

dock lite prekärt 

att kanske bekänna 

 

att skurkar och våldtäktsmän 

i stamtavlan dyker upp 

kanske även fjärdingsmän

granskas under lupp

 

i USA många ättlingar funnit

de som från Sverige for

åren de har runnit

borta är far och mor

 

från svältens Sverige de flydde

till ett land av möjligheter

många barn då gnydde

resan fylld med svårigheter

 

många for, men många åkte hem

landet av guld var illusion

det var inget för dem

en bister konklusion

 

att i släkten forska kräver tålamod

i register, kyrkoböcker och dylikt

man finner fynd som i en handelsbod

men ibland blir spåret kyligt

 

att sina rötter finna

kan vara guld värt

man kan ju vinna 

det som mer än guld är värt

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-10 10:57



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Ja man vet aldrig vad man hittar, släkten är värst.

Mycket snyggt skaldat!
2018-12-10

  Bodingen VIP
Jajjemen, när jag läst om mina förfäder på bägge sidor så förstår man varför jag blev som jag blev och inte som jag skulle...
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP