Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På julafton har vi alla jour

Den här tiden på året

Barnen som inte får julklappar
och får le krampaktigt när kusiner sprider högar av presentpapper
som smutsigt konfetti

Det är då mamma säger att du har presenter hemma
Eller att du öppnade dem på morgonen
Och hon ljuger, som hon ljuger. alla ljuger

Men att önska är gratis. Det vet alla.

Men att ingen hade fått plats med önskningar som dina inombords. Det vet ingen.

Så de vuxna lägger huvudet på sned
*Sympatiskt*
och försöker smuggla en förskrämd liten klapp under bordet

men mamma tolererar det inte-

så ni åker till bensinmacken och köper risgrynsgröt i korv och fan ta jul

Fan ta julrim och glögg och barr som fastnar i sockorna tills februari
Vi är frusna men inte bittra och vi kan göra snöänglar i ditt presentpapperskonfetti

Åh, vänta du bara

Det är sällan tomten som får en liten människa att skratta
genom tårar,

på julafton har vi jour

På julafton har vi alla jour.

För de som klöser sönder allt vackert
Och lämnar oss att bada i slasket

Jag bryr mig inte om vad som ligger under din gran

Så länge det inte är någons jävla barn.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Qadira
Läst 348 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-09 22:44



Bookmark and Share


  objekt3
Smashing.

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2133139

2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Qadira