Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 9/12 - 10/12. Egentligen tre drömmar, vaknade och somnade om.


De vilda barnen 2 - en drömraga

 

 

Barnen var så vilda, glada 

alla ville gå och bada 

först så såg jag inte sjön 

sen var stranden som en dröm 

picknick, leka, bada, plaska

kanske dricka någon flaska 

 

Lilla syster blek om nosen

och så tyska pojken, token

han gjorde en fin entré 

på teatern, skrek succé!

scenen rymde furier

och ett par valkyrior

 

Vi fann en förenings stuga 

mamma sa den kunde duga 

som min nästa lägenhet 

jag kände förlägenhet

kanske någon ägde kåken? 

äsch sa mamma, inte bråka 

 

Bara sätt igång och städa 

sen kan pappa slipa brädor 

då får du ett präktigt golv 

vi är klara klockan tolv 

om du börjar att sortera 

mat och kläder, skräp med mera

 

Allting las i mina händer

nästan så jag inte kände

att jag hann att ta emot

jag gav bort det alltihop

jeans till flickor, jeans till pojkar

frukost! ät nu vad ni orkar!

 

När jag stod där mitt bland barnen

kom den där föreningsdamen

sa att det var hennes stuga

ack, jag kände mig förflugen

men vi fick behålla maten

tre par byxor, tack för saken

 

Sedan bar det av till staden

några nya vilda barn men

också några glupska katter

ville vara med i spratten

en bet fast sig i min hand

sådant händer ju ibland

 

En tös stoppade en fjäder

i mitt öra, jag fick spader

nästa pratade på rim

på ett flak om grus och lim

samt en del om sten och sand

kanske från ett annat land 

 

Renovering i garaget

pedagoger i bagaget

för att skapa med de vilda

jag tyckte de var för milda

ville bara klippa grenar

jag blev envis och förbenad

 

Tjatet ville jag nu slippa

halkade uppför en klippa

på min barndoms ö i stället

landade på brunnshotellet 

fann en genväg till garaget

töserna satt kvar på flaket 

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-10 16:22



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Åhå minsann, mamm&papp var övertygade att ingen ägde kåken - men din förlägenhet var rätt ute nu, när damen kom hem....

- eller så var det för att du kände som du gjorde som hennes roll skapades i drömmen?!? "...pedagoger i bagaget" tyder törhända på förträngt förtret över förhållningsregler man trots allt satt upp på egen hand?!?

Hursomhelst de härligast flödande dröm-verserna på flera veckor...!
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X