Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Nils Ferlin...


”Karusellen”

som traditionen kräver julaftons- och midsommarkväll
blir det dans kring gran eller midsommarstång – en karusell

nu får vi bli barn på nytt, nu ökar pulsens slag
alla med – Andersson, Pettersson och Lundström och jag

dansen, karusellen, ska gå tills sen kväll blir natt
alla är glada – mamma, pappa, barn, hund och katt

nu får man ta ett famntag med grannflickan, trycka sig mot barmen
en del av oss kröker kanske lite för ofta på armen

döden själv i skymundan tittar på, spelar tärning utan empati
om hur lång eller kort vår vandring på denna jorden ska bli




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-10 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP