Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ISTID

 

Spröda toner hörs

under barnens skor

 

tunn is på vattenpöl

krackelerar i bitar

 

väntar tåligt

på uppståndelsen

 

då ny is skapas

av vädergud

 

under krigets kängor

krossas oskyldiga själar

 

kan aldrig återskapas

bli hela igen

 

ändå är livet det käraste

 

när klockan klämtar

för döden

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-12-11 17:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra och tänkvärt...
2018-12-15

  Niliboy
Mycket fint!
2018-12-12

    ej medlem längre
Välformulerad text om något, som vi för länge sedan borde ha förpassat till historiens arkiv, för alltid.
2018-12-11

  Öknens Ros VIP
Barnets oskyldiga lek, soldatens obarmhärtiga marscherande.
2018-12-11

    Sefarge VIP
Flödande sprödaste poesi
så inlevelsefullt skriftat!
:)

2018-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Mental istid.
2018-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om vad/vem man trampar på och krossar!
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP