Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julstämning

 

 

låt julen bli en tid av försoning

glöm allt gammalt groll

stridsyxan gräv ner 

låt hemmet bli en lyckans boning

jaga bort alla troll

tänk om alla ber

 

låt julen bli en tid av stämning

i värmen låt barnen komma in

och vuxna i samförstånd fira

flickan i sin fina klänning

bjud sedan julen in

barnens ögon de glittra

 

glada för klapparna de är

men mest för julens högtid

den är nåt speciell

ljusen lyser, granen glittrar här

ingen behöver stå bredvid

det är en magisk kväll

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-10 12:52



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Förhoppningsfull och tänkvärd dikt! Tyvärr poppar gammalt groll ofta upp i julhelgen.
2018-12-10

  MALVAA VIP
låt julen bli en tid av försoning
förhoppningsvis är det för all på jorden
2018-12-10

  Birk Andersson
trång skorsten
tomten gav julstämning
till advokaten
2018-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker och tankeväckande text om en glad och fridfull jul!
2018-12-10

  Bodingen VIP
Känns som en utopi men skulle kännas alldeles fantastiskt om allt i texten klaffade, då snackar vi JUL

Fint rimmat!
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP