Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väderomslag





Ögonfröjd på hög nivå
solen skiner, himmelen är blå

arbetslusten stiger, det är bara så
en underbar dag att ta vara på

damm och smulor en omgång skall få
så det känns skönt att barfota gå

städgrejor tillbaka där dom skall stå
och jag skall njuta av det rena då






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-12-10 13:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla i din fina dikt...
2018-12-15

    Peter Söderqvist
Ett ose till dammsugaren?
Fin rim i denna positiva text.
2018-12-13

  Olof Lagerhorn VIP
Fint berättat om hur vi kan inspireras
av naturen.
2018-12-11

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2018-12-11

  Ezmeralda VIP
Ja så bra, vi vaknar till av solen.
Städat vill vi ha, smulor inget att ha.
2018-12-11

  DavidM VIP
Vardagsbestyren fint rimmade.
2018-12-11

  Respons VIP
Ibland krävs det inte så mycket för att man skall kunna njuta av livet.
2018-12-10

  Maria Sundelin VIP
Klokt att slippa obehag
Kramar
2018-12-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Frejdig rimmad vers om städlust, som kommer på i det fina vädret!
2018-12-10

    Dan Myrbeck
Sedan kan du tänka:

Det man gjort redan,
slipper man sedan.

2018-12-10

  MALVAA VIP
njut av det rena julen som förhoppningsvis rensar själar ifrån all smuts som hänger på hjärtan genom tider
2018-12-10

  Anya VIP
Jaa det är härligt när man kan gå barfota utan tjafs under fotsulorna.
2018-12-10

  Blomma-Stjärna VIP
å, hej å, hå - nu ska skurborsten gå och "damm o smulor en omgång få" - tack för inspirationen - glädje o rytm!
2018-12-10

    ej medlem längre
Städ-rytmen hittar in bland orden med distinkt blankputs på varje rad. Eller var det tvärtom? Ljus tid!
2018-12-10

    ej medlem längre
Det är det samma här
och fönsterna mina
silar solen för mycket
och vill hellre skina

Tack för härlig inspiration.
2018-12-10

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vad härligt! Här snöar det!.En glad och positiv text! Njut av dina händers verk!
2018-12-10

  Fulbergarn
Ja det gäller att passa på
här är himlen så felfritt grå
men snart
så skiner solen nog ändå
2018-12-10

  Öknens Ros VIP
Nystädat, lycklig stund att njuta av!
2018-12-10

  Gunnel Eriksson VIP
Här öser regnet ner så jag slipper städa.

Trevlig och glad dikt.
2018-12-10

  KattenKin VIP
Sol ute, sol inne, sol i sinne. :)
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP