Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillintetgjord av historiens vingslag



Ett cirkustält som
brann upp

Uppe på en klipplatå
Nedanför en liten stad

Som blev till den sista föreställningen

En trollkonstnär som väntade
Med sin utrustning på nästa tåg

Invid järnvägsstationen vandrade
Elefanter och skötare förbi

Och vid bänkarna satt människor
Och diskuterade stilla vad som kan

Ha hänt och vem som eventuellt
Kunde ha tänt på i deras oskyldiga
Lilla stad där sådana illdåd aldrig
förut inträffat!

Strax efter I :världskriget
Och in på det glada 20-talet
20. Maj.1927.

Då ett motorbuller hördes i skyn
mellan molnen och ett silvrigt flygplan
skymtade fram. Då var det bara den
stora Sensationella händelsen med

Charles Lindbergh som drog undan
Alla förtäckta småstads spekulationer

Ut mot en vidare internationell nivå









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-10 19:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin skildring av den ödesmättade historiens gång med silverfågelns
hoppingivande flykt
2018-12-11

  KattenKin VIP
Ja precis som Fulbergarn säger, man hör trumvirvlarna. Bra text, den har det mest och avslutet satt.
2018-12-10

  Fulbergarn
Jag kan höra orkester spela upp...
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP