Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardag absurdis

farsan klämdes fast
i en snurrdörr på ICA
hans höftben gick av
med en smäll

morsan säger att farsan
har lämnat henne
för en annan kvinna
han ser henne ligga
på farsans säng
under en svart filt
och troligen gömmer
sig farsan under sängen

Jonas pratar om hur
Napoleons soldater
stod uppställda i olika
typer av led när trupperna
marcherade in i Ryssland
något av de första åren
på 1800-talet

jag försöker få Jonas att
förstå situationens allvar
men han pratar bara
om Napoleons soldater

farsan säger att han togs tillfånga
av personalen i en ambulans
och att han är gisslan nu
på ett fängelsesjukhus
farsan bönfaller mig
att ringa polisen för att
situationen ska kunna lösas

morsan satte på spisen för fullt
och gick ut i staden på natten
i nattlinne och kappa
hon hittades på morgonen
av polisen

vi ska samlas
alla fyra
om en vecka
på vårdplanering

tanken är
att vi då ska få veta
hur vi ska
gå vidare




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-10 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman