Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En homage till Rreich, Lennon, From, Ono och resten av gänget


KULTUR-EVOLUTION

Soldater i alla länder - massdesertera !

Vi är det psykiska välmåendets gerilla- arme´
Beväpnade med smeksamma leenden
uppnosiga bomber, och sprängfärdiga målsökande missiler

skall vi befria fondbörserna
från slipstvånget

framförandes internationalsången
I salsatakt
på bongotrummor och ljusorglar


Efterrätt utlovas
till alla desertörer
Och deras medmänniskor !




©Anders Frankenberg Wester - 2019




Fri vers (Fri form) av Anders Frankenberg Waster
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-21 05:13



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Låt oss gå sida vid sida i kärlekens armé ...

Tack!
2019-02-24

  Anders Frankenberg Waster
Tackar för en rolig komentar !

I föreliggande fall kände jag mig förvisso inte direkt inspirerad av vare sig Cornelis eller Peete Seger. Men generellt är det personer vars kulturgärning jag värdesätter högt. Så jag skall inte blankt förneka att dessa herrars drömmar spökat i bakhuvudet nånstans.

I princip hade dikten mycket väl kunnat heta "i natt jag drömde"/"Last night I had the strangest dream".
Och din koppling är uppenbar.

2019-02-21

  Kungskobran VIP
I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut , jag drömde att det var fred på jord och alla krig var slut.........
2019-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Anders Frankenberg Waster
Anders Frankenberg Waster