Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkalendern som sket sig

jag tänkte mig en julkalender till dig
en lucka för var dag
för den rödhet jag trodde var

Tjugofyra luckor
med nyfikenhet, spänning
och lust

för dig att öppna

för att du skulle få
lära känna
mig

Du var tyst i den första

Och tystare i den andra

Och helt stum i den tredje

I den fjärde krafsade du panik

Och i den femte hittade du det du använde i den sjunde

I den sjätte ekade det vindstilla skog

Och i den sjunde såg jag en vit käpp famla omkring

Den åttonde blåste du nollgradigt i

Och i den nionde var det sorg på löpande band

Den tionde slutade jag räkna...

Det tog några dagar att inse att du inte ville öppna

så den elfte brände jag på bål
och den tolfte finns inte längre på listan

Än är det många dagar kvar till julafton.


Och sen alla dagar efter det...




Fri vers av Virvelvinda
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-10 21:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och i beröring
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Virvelvinda
Virvelvinda