Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DANGEROUS INTELLECTUAL

Det magiska med vissa böcker,
är deras förmåga få läsare
identifiera sig med dessa,
ibland till skräckblandad för-
tjusning.

Religiös och politisk litteratur,
har bevisligen förmåga inrikta
eller förändra en läsares med-
vetande,att det närmast liknar
hjärntvätt.

Det förutsätter att läsaren är
begåvad med likartad intellek-
tuell kapacitet förstå bokens
avsikter.

Böcker kan vara farliga för den
oerfarne och identitetssökande,
det kan räcka med en enskild
dikt eller aforism.

Det återfinns flera fall runt om
i världens psykiatriska kliniker,
patienter vilka blivit den bok
de läst.

Hur många som dött på grund
av religiös och politisk litteratur,
lär aldrig bli slutsummerat,
innan den sista människan dött
ut,
precis som det var meningen
med hennes korta vistelse på
jorden.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 444 gånger
Publicerad 2018-12-11 01:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP