Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min dag i god musik och gofika


Musik och mat för kropp och själ

Kvart i tio satte jag min cykel

utanför Sankt Lars vårdcentral.

I väntan på doktorn

avnjöt jag hysterisk julmusik

och blurrig abstrakt konst.

 

Blodtryck, lungor och hjärta 

var glädjande nog i sin ordning.

 

Cykeln stod kvar i stället

när jag kom ut.

 

En lektion på jobbet:

engelska sex om Swift.

Tog en fika med schemaläggaren.

 

På kvällen efter ännu en gofika,

denna gång på Patisseriet,

avnjöt hustrun och jag

Lukasgillets julkonsert i Domkyrkan

med en ungdomskör från Spyken,

många av dem hustruns elever,

som framförde himmelskt vackra julsånger 

från Laudate till Marias bön

med text av Bo Setterlind.

 

På väg till garaget vid Södra vägen

stannade vi till vid  Stortorget 

där Musihjälpen invigdes.

 

Åter hemma kvällsfika fram för tv:n

och den australiska serien Hemma igen.

 

Dagen var fullbordad. 

 

 

 

 

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-11 05:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP