Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har sett stjärnor dö

har du sett en stjärna falla?
vet du att du får önska dig
nånting som ändå inte kommer att infalla?
är det inte dumt så säg?

har du sett en stjärna slockna?
har du sett en stjärna dö?
har du känt vatten tjockna
till blod – röda fläckar i nyfallen snö?

har du känt livet fly dig,
hur mörkret väller in från alla håll?
har du slutat orka bry dig
när det känns som om allt går i moll?

jag har sett stjärnor slockna
jag har sett stjärnor dö
jag har sett de mest molokna
själar i dödens väntrums kö

men jag vet att man inte ska ge upp
fast det känns som om döden ger förlösning
så finns det alltid, alltid hopp –
att välja livet är alla gånger en bättre lösning




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 776 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-12-11 12:34



Bookmark and Share


    Melona
Jag tycker så mycket om titeln och rytmen. Du väcker frågor och ställer sanningar på rad. Skulle vara intressant om du skrev dikten utan rim också. Fast jag fattar ju att det är meningen, såklart!
2018-12-11

  Språk, hjärna!
Mycket bra!
2018-12-11

  Lottie Ålhed VIP
Rytmisk bra text
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP