Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svepande nerfarters hektopascal

Stjärnan bär slöja
över Noret
vid mars övergång i april,
kisar på åtta minuters avstånd
över skidspårens klätter
i täta terrasser
uppför bergets vitfluffiga branter

Lill-Sniptjärnen hukar tyst
i bortsidans barrskogsskuggor

Glaciärögon på krönet
irrar vida
över Sågdjup och Kilberg

Människokroppar i merino
uppsträckta
i nittio graders vinkel
ut från planetytan,
vilande på stavar;
andningen syremättad,
djup och frisk och fullständig

Svepande nerfarter
över vidsträckta hyggen;
tryckförändringens hektopascalpåslag
i trumhinnornas knäppningsserier
ner mot skoterspåret i ledningsgatan;
1 hPa var åttonde höjdmeter




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 190 gånger
Publicerad 2018-12-11 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP