Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljarder synapsers enlightenment

Mina oreflekterade handlingar,
reaktioner,
gut feelings:
dunster
ur mörka gölar
i täta, susande skogar
där avlägsen fågelsång
talar inåtvänt

Djupt
i planetens kompressionskammare
förvaras min tyngd
när jag färdas
i den krökta rymdens rodelrundel,
hårt pressad
mot tidens gång;
plågad och lyft
av oresonligt självmedvetande,
skrämd och sporrad
av massiva möjligheter
i ett universum på vid gavel
och ett kranium
blixtrande
av miljarder synapsers enlightenment:

En inre spegling
av ett yttre världsallt;
ett yttre världsallts
illumination
av kraniets benvita katedral:

Stjärnornas nattvardsgång
i hjärnans rymd




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 172 gånger
Publicerad 2018-12-11 12:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP