Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan det mörkas och undandras



När ska du växa ur skorna

undrade skrytmånglarn'

jo, när visionerna i

min kappsäck får fritt

spelrum på de vidaste

av fält där isrosorna

ännu inte fått fäste och

rimfrosten inte blivit

till cabaréstycken



Långt innnan du hinner säga

rödrostade gamla höst

har klimatstrimman i

folks expansionskärl

intagit den klaraste

av former likt kristaller

över platser som inte

mörkats till murkenhet

och nötta parafraser



Så ska somrarna frodas

utan att folk behöver

klås på sina sista

slantar i fontänen få

andrum kring de stillnande

vikar där immunförsvaret

är det det enda utkämpande

bland ett rakryggat släkte

med hörbara avsikter




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-11 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP