Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Formulerings tryckar konsten




Och den sänkte sig ner
Inspirationen

Och tog sig in
i människan

Och fantasin väcktes
Ur sin slumrande sömn

Sedan dess vart ingenting
Längre sig likt

När Gutenbergs efter det
Tog bokstäverna till hjälp

För att forma orden
till den egna språkliga
menings-utvecklingen


Och världen vart förändrad.

När även vanligt folk började
Få tillgång till de skrivna
ordets kunskaps förråd. ..


Och vissa människor fick
som vanligt betala ett pris.

Med sitt liv,för deras utgivna
åsikter. ..som ej passade in i
Den styrande Makt-elitens
synsätt.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-12-11 17:49



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fin text.
2018-12-13

  Fulbergarn
Det fria ordet
överlägsenhet
gentemot mordet
är vida berömt
det ska vi vårda ömt

2018-12-11

    Sefarge VIP
Så sant bäste Kungskobra!
Och det gäller att skrämma
Dem.Journalister.Författare
Visselblåsare som använder
Orden felaktigt till skräckens
Tystnad!

2018-12-11

  Kungskobran VIP
Napoleon lär ha sagt, jag räds pennan mer än tio arméer.
Det första en diktatur stoppar är det fria ordet, tryckarkonsten ställde till mycket problem för dom.
Nu är det det fria nätet.
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP