Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balladen om det frusna päronet

Se där på vägen mot de lärda
Ligger ett skimrande lik
Grönt skinn som ej blivit smekt
Nu på väg att förmultna
Vi som ej har råd med trädets kött
Ett sådant slöseri

Frusen av kylans kalla grepp
Hjulen rasslar genom fallna löv
Förbi förbi, ty den har ingen innebörd
Men för mig dröjde tanken kvar
På det ensamma liket som ingen ville ha
Ett sådant slöseri

Så mycket den kunnat ge
Åt en som inte har en krona
Så mycket hellre den velat plockats upp
Kanske i din varma hand
Bultande och rädd men varm

Kanske hade dina hjul inte heller stannat
Vid synen av mig frusen där
Kanske skulle du äntligen se mig som vacker
Ett sådant slöseri




Fri vers (Fri form) av Cajlo
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-11 23:47



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Tänker på Beck. Kanske för att jag lyssnar på honom nu. Tänker på direktöversättningar. Jaja. Men Det finns där.
2018-12-20

  ßluie VIP
Det Finns absolut där. Men den behöver bearbetas. Skalas av. Finna kärnan. Tycker om den ändå.
2018-12-20

    ej medlem längre
Vacker
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Cajlo