Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palatset

Drömmer gör jag
Om hennes palats
Där svepande torn möter ljuva dalar

Saknar gör jag
Den första gången trumpeterna spelade
Sin välkomnande melodi

Tänker gör jag
På dess rika rum
Och hur lätt de kan rivas ner

Varje ram, varje minne
Varje hylla och dess innehåll
Krossad på marken är jag

Bland bestick och servis
Bland händer och huvuden
Knivar och hinkar

Om jag ändå inte frågat
Är det inte ensamt där?

I ditt stora palats.




Fri vers (Fri form) av Cajlo
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-11 23:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cajlo