Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skrivande här inne på poeter påstod en sak och det fick Harry och Marie att fundera på saken. Att det kan finnas människor som just Marie och Harry. Det utgår jag ifrån. Det finns ju sådana som du, eller hur? Läsare alltså.


Funderingar i huvudet på tvenne individer





Det finns nog inte 65 stycken färger. Men finns det 65.000 nyanser? I en annons för en dator påstås det felaktigt att datorns program kan innehålla 65.000 färger. Trots att det bevisligen finns fem grundfärger. Resten är blandningar. Det vill säga nyanser. Grundfärger är svart, vit, röd, gul och blå. Bara att svart och vit menas som frånvaro eller närvaro av ljus. Häng inte upp dig på oväsentligheter. Men vem bestämmer å andra sidan vad som är väsentligheter? Gå inte ens och häng dig. Gå inte ens dit och häng. Det finns visserligen spännande saker att uppleva eller göra här som där. Men visst har du väl åtminstone något väsentligt att göra? Som att äta, sova eller sitta på en sten och fiska? Om drar ut på saker, exempelvis genom att låta bli att ta genvägar plötsligt eller lata dig. Då kan det kallas för att maska. Men om du gör det fler gånger än en, kallas det för maskor då? En del frågor verkar kräva svar. Så kallade retoriska frågor kräver det dock inte. Så en del frågor behöver inte besvaras. En del av dem, frågorna, har helt enkelt inga svar. Men en hel del människor söker svar på frågor de antingen aldrig finner svar på. Eller så kommer de med alternativa svar. De behöver inte nödvändigtvis vara 'de rätta svaren'. Men svar i vilket fall. Som exempelvis vad blir två päron plus två äpplen. Jo, fem cyklar till Treriksröset, för att fånga en katt, en uggla eller en kattuggla.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-12 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP