Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Städraseriet

 

 

snart börjar stora städhysterin

inför jul ska allt vara rent

skinande blankt och putsat

en del grips av rena euforin

snart är det försent

att börja rusta

 

julstakar och stjärnor ska lysa

golv och fönster ska blänka

köttbullar ska trillas

för i jul ska man mysa

inte behöva tänka

allt detta gillas

 

av de som håller julen kär

men andra tycker som så

varför denna mani

det bara är till besvär

det blir ju jul ändå

man kan vika origami

 

när julen väl är slut

väntar Nyårsaftons glada fest

med glas fyllda av skumpa

vissa slår bakut

andra frustar likt en häst

någon klämmer i värdinnans rumpa

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-12 13:13



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Jag bruka trilla köttbullarna
och hoppas på att en blondin ska trilla in
eller en brunett känns också rätt
2018-12-12

  Bodingen VIP
Jag brukar öppna korsdrag under vinterstormarna när det ska städas, funkar det med he
2018-12-12

  Kungskobran VIP
Hellre skit i hörnen
än ett rent helvete
2018-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP