Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från Stafett som skrevs 2014 med sju andra poeter... här mitt tredje bidrag som blev nionde luckan då


Saffran Stalledrottning [en jazztassande Lucka i Repris]

 

 

 

Saffran nu gnuggar helt yr sina russin:

Hur kom sig sagans armé plötsligt tassar?

...polkagris, nollnissar, älvelvor dussin...

Marsch ut ur stallet man bjällrande jazzar!



Snön virvlar vildsint kring mörkmurken brädvägg

Stormus o lillmus just mellanmöss blivit

Snor-ren majoren bereder rask färdväg

torrskodd på älven där tolv redan klivit



Drottning som blott vill få julmys att jäsa

hålls så för skyldig - skall kryddburkar krossas?

Rudolf klär av sig sin clownröda näsa

Där bakom masken stoltserar Kurt Olsson [Bing Crosby?]



Allihop väsen är med i hans såpa

tydligen televisionssända änglar

som nu förväntas ge värme åt dockskåp

knöfullt möblerat trots bar brist på pengar



Eljest förklarar som lösning på gåtan

att tomtar drömmer - här bor inget monster

Prövar man gafflarna sticka i tårtan

blir de strax nycklar till gycklarnas konster



-Svammel, skrek suggan, det rimmar ju illa!

Utsugning pågår men ej genom klappköp

Julen är gul likt en stjärnskugga stilla

Jag tycker OM saffran hur vi än glöggsöp [och lucköp...]



-Oj, sicken cirkus! Vem menar nu vad här?

undrar giraffen med huvud ur skorsten

iakttar snövidders ringlande rad där

taktfast figurer drar fram som ett norrsken

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-12 19:54



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Glad jag blev att du läste denna igen!! Jo, var skoj skriva stafett - det betydde mer än jag riktigt kunde föreställa mig då... Du får en liten [tids]lucka av mig i julklapp : den innehåller tre sekunder :-)
2018-12-19

    prima donna
Underbar rimfrostig rimlig rymlig rolig lucka! Jag hade så kul december det året. Att få läsa andras texter sammanvävas och spinna vidare med eget stoff. Det var tider det! Önskar mig tid i julklapp!
2018-12-19

  lodjuret/seglare VIP
Vers nummer fem gjorde mig fruktansvärt upprörd. Bara en närvaro av en god vän samt ett lugnande samtal med kramdjuren kunde få mitt annars så lugna sinne att en smula stilla sig.
2018-12-13

  Nanna X
Haha ljuva minnen i lussetider. Vill minnas att minst tre av de sju poeterna blev lite besvikna när Kurtan bara dök upp sådär och avblåste revolutionen som var på gång...
2018-12-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP