Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luciatåg

 

 

Lucia i all ära

glöm ej bort de tärnor små

ej heller stjärngossar i hatt

och pepparkaksgubbar bruna

låt oss alla förära

alla skönsjungande då

gossar kanske med kravatt

och pepparkaksgubbar ljuva

 sången och ljuset så underbart

det lyser och strålar så klart

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-12-13 13:47



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om denna ljusens dag. En högtidsstund att se och lyssna till Lucia.
2018-12-13

  Kungskobran VIP
När Svenska klubben i NY anordnade Lucia tåg med Lucia ,Stjärngossar och Tomtenissar blev det förstämmning och oro i salen, stjärngossarna uppfattades nämligen som Ku Klux Klan med sina strutar på huvudet.
2018-12-13

  Bodingen VIP
Hit mä glögg och pepparkaka ungdjä...nej, hrm...å va fint ni sjunger he
2018-12-13

    ej medlem längre
Bra sagt i poetiskt språk.
2018-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP