Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Bildill,Lucas Cranach Thé Elder 1472-1553 "Judith Smith with thé head of Holofernes. © Ingår i "Politiska mord" av Sten Wiking


FALSKA HJÄRTAN *

Den förföriskt sköna nymfens
uppdrag,
var att förföra den gamle poetens
hjärta,
och överge honom,
när hon väl hade det
i sin hand,
utskuren på silverfat
att servera sin uppdragsgivare.

Det visade sig sedan att den
gamle poeten,
var en vis och lärd sådan,
som lurat på dom
ett falskt hjärta.
Lika för lika !

*
* Ett klassiskt tema med många
scenarior.




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 320 gånger
Publicerad 2018-12-14 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP