Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bild/text ingår i "Litterära brottstycken"som nr 233 av Sten Wiking


DEN HÖVISKA POESINS FRANSKA RIDDARE

Som den främste versifikatören av
hövisk poesi i Frankrike
Chretien De Troyes fr präst,poet
1164-1190
förde han in de brittiska folksägnerna
som en "Chanson de geste"
till fransk språkdräkt.

Men som mycket av hans hand för-
svunnit under tidens gång,har litterata
historiker enträget sökt restaurera och
återskapa det.

Vad dessa medeltida legender och myter
har ur historisk bakgrund i verkligheten
att göra,beror möjligen på att världen
var annorlunda på 1100-talen mot för
under 2000-talen.

Däremellan fylla allt nog de litterära
fantasierna i de minnesluckor och de
döda vittnena som ligga under jord
på kyrkogårdarna.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 196 gånger
Publicerad 2018-12-14 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP