Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mig går ingen säker

jag växlar mellan tjacket och habben
i takt med hur dagarna minskar,
till den sista dagen är kommen
dagen jag vart hög exakt ett år till
dagen jag får svar om jag förlorat
dagen jag aldrig mer hörde din röst

jag börjar bli det jag en gång var
förstörda förhållanden och killar
och som jag en gång sa till Jimmy
på en tidig morgon eller sen natt:
jag njuter inte av att förstöra andra
jag bryr mig tyvärr bara inte ett dyft

möter min nemesis ikväll igen
ensamheten kallar vi honom
och jag påbörjar min alldeles egna
analytiska jakt på bekräftelse
droger, män eller destruktivitet
och samma tanke attackerar mig
om och om igen alla timmar själv
vad hade hänt om du överlevt?
(vad hade jag vart om jag levt)

Jag vill vara fri från all ilska
förstörda vänskaper och älskande
jag vill bara förtvina i rampljuset
och snälla säg mig kära älskade du
vad som kan ge mig den äran
om inte min stormiga själ får slitas
skrytas, skrikas och bevisas

När hans dotters födelsedag var över
fortsatte andningsuppehållen ändå
i en pundarsäng i ett pundarhem
firade han tragiskt in nio år som far
det var en isklar svart decembermorgon
när han somnade med min kropp tätt intill

mina år i detta liv var längre än de flestas
redan nu har jag hunnit träffa de flesta
knullat de flesta, pundat de flesta
min ursäkt blev till sanning där och då
jag tyr mig till de som sörjt som jag
förlorare och fallna är tyvärr vi alla
så jag skäms inte för pillerna och tjacket

se allt ska gå väl nu kära benzobarn
för du hatar dom för du älskar dom
för trubbel föder nog dina känslor
likväl som de fördubblar mina
och inget rus jag känt är som känslor
se allt ska gå väl kära benzobarn
sov till känslorna kommer tillbaks
och du ska se det är okej att vara glad

undviker salt och dricker inte kaffe
spär på känslan det skapar med affe
ber till det vita att snart ta slut
men det verkar som jag tar slut först

för välkommen till staden
vi byggt på riktigt snabba skor
här hinner ingen ifatt oss
försök ta fast oss
















Fri vers (Fri form) av kattdrottningen
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-14 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen