Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En poets förundran inför det nya året


Charlie Chaplins hatt

Innan du gjort bokslut
åker gamla året ut
och ingenting blir någonsin
som förut
Då kommer nya året och
knackar på din dörr
och visar med storslagna gester
att inget ska bli som förr
När allt det gamla har gått ur tiden
och jorden har snurrat sitt varv
Då ska du göra dig kvitt från ditt
gamla jag och ersätta det med
ett nytt, helt fläckfritt
När du sedan gjort slut på alla besvär
Gör du kanske en kometkarriär,
som den livsdugliga allkonstnär och poet
du faktiskt är
och vem vet du kanske till och med blir kär
Det som förr var lågt och smutsigt,
blir nu plötsligt rent och lustigt,
som Charlie Chaplins hatt
En glädjerik, stjärnklar natt




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-15 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP