Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pastisch på ett klassiskt motiv. Pluralformerna av verben hör till genren. Anapester i versfötterna!


DANSEN I DÖDENS DUNGE

Vilka skrän, vilka skratt
uti fasornas natt,
känn hur kedjorna släpa så tunge!
O, vad skrän och vad skri
när vi ringla förbi
uti dansen i dödens dunge!

O, vad suck och vad ve,
o, att höra och se
huru knotorna gnissla och gunge,
när vi ragla omkring
i vår klagande ring
uti dansen i dödens dunge!

Här ha bjudits på bal
uti skuggornas sal
alla människor, gamla och unge.
Där på kistornas fat
bli vi maskarnas mat
efter dansen i dödens dunge.

Kanske snart, om en stund
få vi gå i en lund
få vi lätta på livet, det tunge,
få vi gå i en park
på en blommande mark
efter dansen i dödens dunge.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-15 14:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är ovanligt att se dessa versmått idag tyvärr! Mycket fint diktat!
2018-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP