Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam nyårsafton

en flaska champagne,
ett enda glas
hon tänkte på senast
hennes hjärta gick i kras

fira nyårsafton ensam
är inget vidare kul
men när det bara känns som om
inga vagnar där ute behöver ett extra hjul

öppnade champagnen
slog upp i glaset
tänkte ”vad månne han gör nu?
vem skålar han med, det jävla aset?”

när det nya året kom,
när klockan slog
sög hon på minnet
av kärleken som dog

tårar längs kinden
nu kändes det kallt
ute lyste fyrverkerier –
champagnen smakade allt mera salt

hon blev lite full
tänkte ”borde jag gå ut i alla fall?”
men det var sent nu
och natten var kall

”och vad träffar man för typer
på nyårsafton på krogen?
och när man är ensam och desperat
så går det säkert åt skogen”

så hon lade sig på soffan
med en bra bok
och tänkte precis innan hon somnade
”nu var jag klok!”




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-31 12:25



Bookmark and Share


  Nimbus VIP
Snyggt!!! Träffade känslan mitt i prick!
2019-01-01

  Kungskobran VIP
Ett öde som delas av alltför många
fint fångat av dig
2018-12-31

  Språk, hjärna!
Jå-å! Klokt!
2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP