Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ett andetag

Positivhalaren skriker av sorg
veven gnisslar osmord
frammanar okänd melodi

mammamia, mamma mia
sången ett ljus har tänt.
Torgets yta förblir tom
grön står granen, den
med otänd kulört belysning

sparar el för vår kära miljö.
Kanske faller snart vacker julesnö
som dämpar alla, gnisselgnällande
mekaniskt vevande androider.

Tro, ni saknar tro människoflarn
snart föds ännu ett barn och läggs
i julekrubbans hö vid rådhusets trapp.

© Bosse 16 december 2018.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-16 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten