Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DecemberNovell


Beskedet




Med oro i kroppen väntade hon på besked från läkaren. Hon blev ledsen och rädd när han berättade att diagnosen var livshotande.
Jag vill leva, sa hon, och tittade ut genom fönstret, vände sig mot läkaren och bad honom starta behandlingen så fort som möjligt.




Prosa (Novell) av Marita Ohlquist VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2018-12-16 12:00



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ett jobbigt besked, men som ändå väcker en beslutsam livsvilja...
2018-12-18

  Lars Hedlin
Berör!
2018-12-18

  Stanley Rydell
Starkt empatisk text utan omskrivningar! Inte ett onödigt ord, klockrent, med andra ord!
2018-12-18

    Dan Myrbeck
Allvarligt ögonblick fint fångat
i denna haikunovell.

Lycka till i tävlingen!
2018-12-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt och berörande diktat, om ett tungt beslut. Ändå genomsyras dikten
av en hoppfull ton.
2018-12-17

  Ezmeralda VIP
Så svårt att få ett sådant besked.
Har man varit anhörig som stått bredvid hela resan och stöttat så vet man.
2018-12-17

  Kungskobran VIP
Starkt,
hoppas hon slapp stå i kö
2018-12-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Hemskt besked! Men den visar också på en livskraft och hopp! Bra förmedlat!
2018-12-17

  M.Eta
Det värsta av besked. Alldeles för många drabbas! Kram
2018-12-17

  Blomma-Stjärna VIP
texten går rakt in - och fortsätter i mitt inre
2018-12-17

    Peter Söderqvist
Välkomponerad text med stort innehåll i bara fyra meningar.
2018-12-16

  KattenKin VIP
Bra skrivet. Man kan ju relatera till olika scenario, så berättelsen fortsätter i huvudet.
2018-12-16

  AiA Maria den fria
Tack för påminnelse om kraft o
livsavgörande vägval
2018-12-16

    ej medlem längre
Livets svåraste stund, att kastas mellan hopp och förtvivlan...
2018-12-16

  Eva Helene VIP
Stark och målmedveten trots negativt besked. Vilken fighter!
Berörande skriver du.

2018-12-16

  Niliboy
Huga ligen, å huvva!
2018-12-16

  Fulbergarn
Tungt men ändå livsbejakande
2018-12-16

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket tung och svår stund,
men också glimtar av hopp.

2018-12-16

    ej medlem längre
Oerhört tungt besked, men när en vet, så vet en också att tiden är inne för livsviktiga val och att kämpa i kärlekens och livets tjänst efter bästa förmåga. Kram <3
2018-12-16

  Öknens Ros VIP
Att få ett sådant beslut känns som ett slag i magen.
2018-12-16

  Maria Sundelin VIP
Det är sen typ av svår ingen ska behöva få
Varma kramar
2018-12-16

  BenGust VIP
Bejaka livet så långt det är möjligt.
2018-12-16

  Feliaxel VIP
Hoppet är det sista som lämnar människan
2018-12-16

  ULJO
Ja om livet man värnar. Finns det liv finns det hopp.
2018-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP